OVER MEELIS BOUW

Het familiebedrijf is al ruim 75 jaar een begrip in Den Haag en omgeving. Cees Meelis legde in 1945 de basis van het bedrijf door aan de De Gheijnstraat Meelis Bouw & Aannemingsbedrijf te starten.

Nadat zoon Johan Meelis het bedrijf in 1969 had overgenomen verhuisde het bedrijf in1983 onder de naam Meelis Bouw & Aannemings- en Schildersbedrijf naar de 1e de Riemerstraat.

Toen Johan Meelis eind 2015 te kennen gaf het bedrijf te willen beëindigen besloot zoon Kees Meelis, die bij hem als bedrijfsleider in dienst was, het familiebedrijf in 2016 voort te zetten onder de naam Meelis Bouw.

Contact opnemen

Tradities

Meelis Bouw is voortgekomen uit oude tradities. Oude tradities die niet onder het puin van de crisis terecht gekomen zijn maar voor een nieuwe bouwtoekomst in een nieuw jasje zijn gestoken.

Zo baant de ondernemersgeest zich een weg naar creativiteit en ongekende kansen op het gebied van klantgerichtheid, vertrouwen, innovatie, marktbenadering en nieuwe vormen van samenwerking. Dit is wat het team van Meelis Bouw inspireert en hen dwingt tot nadenken én handelen.

Dat dit geen loze kreet is bewijzen de huidige opdrachtgevers van Meelis Bouw, waaronder die van Gemeentemuseum Den Haag.

Contact opnemen

Partner van het Kunstmuseum Den Haag

Meelis Bouw is lid van de Mondriaan Business Club en daarmee trotse partner van het Kunstmuseum Den Haag. Het Kunstmuseum Den Haag verwelkomt jaarlijks zo’n 500.000 bezoekers en is met 160.000 kunstwerken een van Europa’s grootste kunstmusea. Het museum heeft een toonaangevende collectie moderne en hedendaagse kunst, mode, fotografie en toegepaste kunst, waaronder een prachtige collectie Delfts Blauw.

Met maar liefst 300 van zijn kunstwerken is het de internationale thuishaven van Piet Mondriaan, één van de grootste vernieuwers van de 20ste eeuw. Ook zijn er topstukken te bewonderen van wereldberoemde kunstenaars als Monet, Van Gogh, Kandinsky, Picasso, Rietveld, Bacon, Dumas en de schilders van de Haagse School. Het gebouw zélf is ook een topstuk: het werd ontworpen door architect Berlage als ‘kunstwerk voor de kunsten’.

Het museum organiseert zo’n 35 tentoonstellingen per jaar, zodat er altijd iets nieuws te zien is: van Chanel en Rothko tot Erwin Olaf, van Monet tot Dior. Het museum ontvangt zo’n 30.000 schoolkinderen per jaar, met speciale lesprogramma’s en de interactieve tentoonstelling Wonderkamers die speciaal op jongeren gericht is.

Voor veel stadsgenoten is museumbezoek niet vanzelfsprekend. Daarom organiseert het Kunstmuseum het project Stad naar het museum, dat mede mogelijk wordt gemaakt door een genereuze bijdrage van de Mondriaan Business Club. Tijdens speciale avondopenstellingen verwelkomt het museum alle inwoners van Den Haag, stadsdeel voor stadsdeel: van Laak tot Scheveningen, van Segbroek tot Escamp.

Bezoekers verkennen tentoonstellingen op eigen gelegenheid of met een rondleiding, doen mee aan creatieve workshops, luisteren naar live muziek en drinken een drankje in de Tuinzaal van het museum. Gratis entree en georganiseerd busvervoer nemen de laatste drempel voor een museumbezoek weg en bezorgen alle Hagenaren en Hagenezen een onvergetelijke avond in hun museum.

Uw ambachtelijke en klantgerichte aannemer